Så viktig är pappersindustrin för Sverige

Papper är något som de flesta använder dagligen även om det blivit allt vanligare med digitala alternativ. Just papper är något som vi använder till olika saker då det finns vanliga skrivpapper men också toalettpapper som vi använder efter att vi varit på toa. Papper har en mångsidig funktion vilket gör att det kan användas i olika områden.

Snus utan tobak

Du kan i princip hitta papper nästintill överallt. Det är ett material som finns i produkter som du minst anar. För de som snusar så är till exempel påsen gjord av papper. Den är gjord av samma material som tepåsar och detta material bryts ner långsammare än själva snusblandningen. Letar du efter ett tobaksfritt snus kan du alltid testa på Velo snus som finns i olika smaker. En fördel med att använda Velo snus är att det inte färgar av sig på dina tänder. Du kan dessutom välja vilken styrka du vill ha på ditt snus, vilket är en fördel då du kan hitta ett snus som passar just dig.

Pappersindustrin i Sverige

Samhället blir allt mer papperslöst då många tjänster har ersatts av digitala verktyg. Det är dock inte helt papperslöst då vi fortfarande använder papper för att skapa vissa produkter. Papper är också något som gynnar Sveriges ekonomi då vi har en stor mängd skog över hela landet. Skogsindustrin i Sverige är viktig då det är mycket export både inom skogsindustrin och pappersindustrin. Det finns en stor efterfrågan efter både trä och papper över hela världen. Trots att det idag finns digitala verktyg så används det fortfarande skrivpapper i många branscher och till vardags.