Smycka väggarna med papper och tavelramar

Har du en tajt budget att förhålla dig till och vill göra en liten home makeover? I så fall kan du använda dig av många knep för att förnya väggarna, golven och inredningen utan att du behöver lägga mer än ett par hundralappar på projektet.

Fyra sätt att göra om hemmet med tajt budget

Klarar man att drastiskt göra om hemmet under 1000 kronor? Ja då, det gör man. Men det gäller att veta hur. Här nedan ges tips på hur du kan använda dig av endast papper och tavelramar för att avsevärt göra om dina väggar, eller hur du kan förändra golvet på ett enkelt och billigt sätt.

  • Måla golvet.

Har du ett trä- eller parkettgolv som ser tråkigt ut? I så fall kan du måla det med golvfärg. Fräscha upp parkettgolvet genom att måla det i en blank vit färg alternativt i en grå kulör. Om du hyr din bostad måste du prata med hyresvärden först.

  • Pryd väggarna med papper och tavelramar.

Att göra om väggarna på ett billigt sätt görs bäst genom att köpa vanligt A4-papper och tavelramar. Med det går det sedan att vara hur kreativ som helst. Rita eller måla något på papperna och rama in, eller varför inte rama in torkade blommor, fotografier eller ett vackert mönstrat tyg?

  • Byt ut textilierna.

För att byta färgtema i hemmet på ett billigt och enkelt sätt, kan man byta ut textilierna, såsom kuddöverdrag, gardiner och mattor. På så vis får man en stor förändring för endast några hundralappar.

  • Måla möbler.

Om du har ett gäng med trämöbler som du tröttnat på kan du fräscha upp dem med ny färg och får på så vis nya möbler för endast ett par hundralappar. Utbudet av möbelfärger är stort så det går att anpassa färgvalet efter ens egna preferenser.